Joyzine.se


Recension - Skiva

Ohlson har semester production
Vapenskrammel och revolution, 2008
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-26
Hemsida: myspace.com/ohlsonharsemesterproduction

Jag har trots att jag i unga år var ordentligt insnöad på trallpunk aldrig haft någon direkt relation till Ohlson har semester production. De kom väl en aning försent antar jag. Det jag förknippar med gruppen är kort och gott att det var de som alltid lät lite sämre än alla andra på ”Definitivt 50 Spänn”-samlingarna.

Men när gruppen nu firar tio år genom att prångla ut en samling med flera nya spår och några gamla favoriter låter det inte alls så tokigt. Låt gå för att det handlar om ganska standardiserad trallpunk med utgånget bäst före-datum, men det låter inte alls så där taffligt som mitt minne vill göra gällande. Ohlson har semester production framstår här kort och gott som ett medelgott punkband med medelgoda låtar som släpper en medelgod samling.

Ljudmässigt är det nyinspelade materialet förstås starkast, tekniken har gått framåt även inom punken, men sett till låtarna låter gruppen ungefär likadant nu som i spåren hämtade från karriärens början. Det handlar om tämligen tempostark punk som trevar efter de där tralliga elementen som andra svenska grupper gjorde sig kända för på 90-talet.

Som bäst är gruppen i Flickan i tibet, deras egen variant av Vykort från Rio med Charta 77 (ett band som för övrigt på flera håll tycks som en förgrundsgestalt för Ohlson och produktionsteamet) och flera av de nya melodierna. Jag lyssnar gärna så länge plattan snurrar, men är tveksam till att jag skulle plocka fram ”Vapenskrammel och revolution” igen. Gruppen saknar den där extra lilla spetskompetensen. Men nog får de upprättelse för mina förutfattade meningar alla gånger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner