Joyzine.se


Recension - Skiva

Complaints In Audio
Sounds like fun, 2005
Skivbolag: Egen produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-04-19
Hemsida: www.complaintsinaudio.com

Complaints in audio prånglar på egen hand ut denna sin andra skiva. En stor skaparlust och en nästan än större last pretentioner tycks finnas i det här bandet. Annars släpper man inte två plattor på ett år, på egen hand, varav den andra innehåller 18 (!) spår och man skickar definitivt inte med ett brev där man låtsas vara avspända och ta lätt på allting när fallet tycks vara raka motsatsen. Pretentioner kan vara farliga för ett band, men Complaints in audio klarar sig ändå ganska bra.

Den musik som kan avnjutas genom de 18 spåren på ”Sounds like fun” är elektrifierad pop med klara synthdrag. Tänk er ett mindre fyrkantigt Kraftwerk som möter ett ovanligt blygt Chumbawamba för parmiddag som senare på kvällen avslutas med våldsamt festande tillsammans med britpopmaffian och en slö efterfest med Moby som DJ. Ungefär så låter det, fast inte lika moget som referenserna och därmed med en ganska tydlig tveksamhet i vissa partier.

”Sounds like fun” är en charmig inspelning. Det är inget att sticka under stol med. Men den håller inte rakt igenom, men det förväntar man sig nog inte heller om man släpper en egenfinansierad platta med 18 spår. Det finns ett uttryck som heter kill your darlings…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner