Joyzine.se


Recension - Skiva

The Colombos
Thousand ways to look clever, 2007
Skivbolag: Regain Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-09-04
Hemsida: www.thecolombos.com

Keep The Message, Kill The Messenger, jag vet inte varför, men den titeln stannar kvar i mitt huvud. Kanske tänker jag på den rysliga filmen The Postman med Kevin Costner i huvudrollen? Där har jag absolut inget mot att sätta en pil i ryggen på budbäraren. Och nej, filmen har ingen snuskig underton alls, ingen postman som ringer på två gånger här inte, vilket kanske hade räddat filmen från det totalfiasko den blev.

Det är inget snuskigt i musiken The Colombos presenterar heller, men väl energi och intensitet så det står härliga till. Högljudd garagerock uppblandat med spretande farfisa orgel, så beskriver bandet själva sitt sound. Jag är benägen att hålla med, hela ”Thousand Ways To Look Clever” riktigt spritter av såväl spelglädje och en önskan om att riktigt vråla: ”Hallå världen, här är vi, lyssna på oss!”.

Men att det skulle vara unikt, det vill jag inte påstå. Visst, det smäller väl lite högt att ha spelat in i Svenska Grammofonstudion, och då tillsammans med Per Stålberg från Division of Laura Lee (ni vet han som allt som oftast har lite svårt att lägga band på sig när det kommer till mellansnack), men det är ju ändå musiken i sig som kommer att granskas när det väl kommer till kritan. Och då vet jag inte om The Colombos räcker ända fram.

”Thousand Ways To Look Clever” är en bra skiva, men den saknar tydliga hittar. Hittar i bemärkelsen låtar som sätter sig och inte försvinner bort när tanken väl börjar vandra bort mot annat. Efter otalet lyssningar är det tyvärr bara textraden till ovannämnda låt som jag kommer ihåg. ”Keep The Message, Kill The Messenger” ok, det är lagt på minnet. Jag tror inte att jag är allt för långt från sanningen om jag påstår att The Colombos är ett grymt liveband som oavsett ansträngning aldrig till fullo kommer att klara av att fånga den intensitet och energi de har live på skiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner