Joyzine.se


Recension - Skiva

Burning Saviours
Nymphs & Weavers, 2007
Skivbolag: Transubstans
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-20
Hemsida: www.burningsaviours.com

På sina tidiga ansträngningar var Burning Saviours mycket mer av ett renodlat rockband med stadig grund i det mörker som Black Sabbath en gång anlade. Jag skrev rent av i en recension av ”Hundus” att de lät som ett Svarte Pan eller Abramis Brama utan lökig skogsromantik. Så är det inte längre, inte på ”Nymphs & Weavers”.

Det tycks som om vettar, knytt och all möjlig sagofauna plötsligt vällt in i bandets replokal. Plötsligt finns det mer än en koppling till folkmusik och skogsromantik i Burning Saviours musik. Det experimenteras med flöjter, sjungs högtravande och inkluderas en låt med titeln Woodnymph. Med andra ord har de blivit allt det som jag lovprisade dem för att de inte var. Sågningen borde vara så brutalt upplagd det bara går.

Men icke! På något sätt imponerar bandet trots att de tagit sikte på skogen. Och detta trots att Burning Saviours i sanning inte är en samling dyngsäkra spelemän. Styrkan ligger i att herrarna medelst goda melodier och vågat låtförfattande lyckas skapa en tilltalande retrokänsla.

”Up to date with 2007 sound and style” skriver bolaget. Pyttsan. “Nymphs & Weavers” är hippierock med 70-talsprägel så det förslår. Jag är tillbaka på sommarens Alternativfestival (fylld av stofiler) när jag lyssnar. Och faktum är att jag tycker det är betydligt mer angeläget än vad festivalen var på riktigt. För Burning Saviours lever proggen, doomen och folkmusiken fortfarande och det är gott så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner