Joyzine.se


Recension - Skiva

Josef & Erika
Small small small small sounds, 2007
Skivbolag: Caprice Records
Av: Maria Wikström
Publicerad: 2007-12-11
Hemsida: www.josefocherika.com

Erika sjunger om sitt tappade hjärta. Hon har en vacker röst som ackompanjeras av en dum-dum-dumande bas. Det låter lite som filmmusik, och när jag svänger runt ett gathörn och möts av en flock barn i reflexvästar är jag i två sekunder nästan helt säker på att det är dagisbarnen som sjunger, och inte en barnkör i mina hörlurar. Jag börjar fundera på om jag har blivit inslängd som huvudrollsinnehavare i filmen om mitt liv. Det är första spåret tulipskirt, en sensation ihop med solsken, och jag får en känsla av att jag är kär, trots att jag inte är det.

Erika är full av hemligheter. Precis när hon vaggat in dig i pepparkakssöt säkerhet tar den lilla gnuttan Whitney Houston i henne ett steg framåt i ett klingande ”And I”, medan musiken fortsätter i samma lätta och luftiga Nangijala-mässande som innan, som om ingenting hade hänt.

”Small small small small sounds” är en spretig historia. De tre första spåren är fantastiska på ett minimalistiskt sätt. Sedan blir musiken ännu mer jazzig och minimalistisk, samtidigt som Erika svävar ut mer och mer i konstiga ljud. Någonstans där mellan de underbara lite popigare melodierna blir det lite jobbigt att lyssna på. Men så glömmer man allt när Josef & Erika sjunger tillsammans i And I still blush.

Helheten, i och för sig minus ett par spår, är trevlig. Josef & Erika klär bekanta känslor i en skrud som jag aldrig sett dem i förut. Och vad jag ville ha sagt med allt det här är att Josef & Erika vaggar in mig i något omslutande som samtidigt känns nytt, uppfriskande och verkligt, vad nu det ska betyda.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Josef & Erika (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner