Joyzine.se


Recension - Skiva

Serj Tankian
Elect The Dead, 2007
Skivbolag: Serjical Strike
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-13
Hemsida: www.serjtankian.com

Sörj inte att System Of A Down lagt instrumenten på hyllan för en obestämd framtid. Bandets sångare Serj Tankian fortsätter ju uppenbarligen att göra dess skivor på egen hand.

Den eviga frågan upprepas således igen. Är det kul eller meningslöst när en populär sångare går solo och låter precis som sitt ursprungliga gäng? Jag har egentligen inte något särskilt bra svar på den frågan. Visst är (var?) System Of A Down ett fantastiskt band och ingen spelar apa på ett sångtekniskt lika imponerande sätt som Serj Tankian, men kanske hade det varit roligare att få se en annan sida av sångaren. Hans farsa ska ju till exempel vara en duktig armenisk folksångare.

Ni får ursäkta, men jag har svårt att se ”Elect the dead” som något annat än en System Of A Down-platta med Serjs ensamma namn på, och den här recensionen blir förutsägbar därefter. Med det sagt ligger en jämförelse med tidigare vax inte långt borta och även om ”Toxicity” är utom räckhåll står sig ”Elect the dead” stark bredvid tvillingverket ”Mezmerize/Hypnotize”.

Serj spelar (imponerande nog) det mesta på skivan själv, men det är trots allt hans karakteristiska sång som förgyller det hela. I öppningsspåret Empty Walls, singeln Feed Us och utomordentligt dynamiska Lie Lie Lie svarar han för briljant System Of A Down-metal. Så visst är Serj Tankians solodebut en bra platta, om än lite förutsägbar mitt i all sin galenskap.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalsommaren 2008 kommer att bli ett helvete
Serj Tankian (2008-06-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner