Joyzine.se


Recension - Demo

Stained Red
This city
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-05-25
Hemsida: www.stainedred.com

Vid sidan av vansinnesmanglarna i Seventribe är Stained Red det vitalaste Sverige har att erbjuda på nu/aggrometalfronten för tillfället. Killarna har målmedvetet kämpat i flera år och är enligt min mening värda ett skivkontrakt. På ”This City” har de tagit sitt sound så långt det är möjligt på demonivå. Nu behövs starkare uppbackning.

Det må vara hänt att första spåret It won’t stop bleeding är en vedervärdigt skitnödig nu-metaldänga. Resten av 6-spårsdemon svänger betydligt justare och visar framförallt upp en stenkrossande produktion. Allt från ilsket vrålande till ettrigt rapande och ljuv skönsång sitter klockrent och förstärks imponerande av den mäktiga ljudbilden.

Stained Red har uppenbart sinne för hitmelodier och levererar dansant nu-metal. Då och då tummas det lite väl mycket på aggressiviteten, vilket jag inte fullt ut uppskattar, men det är ett uppenbart vägval bandet valt att göra. I Something fishy och titelspåret gör herrarna från Uppsala förbannat bra nu-metal. Den förstnämnda kan främst liknas vid hur Linkin Park skulle ha låtit om de vågat vara arga.

Att ingen skivbolagsdirektör hostat fram de stora slantarna ännu är lite förvånande. Nu-metal har fortfarande ett stort kommersiellt värde och Stained Red gör musiken förbannat bra. Är världen inte allt för orättvis ritas dock ett lukrativt kontrakt på inom kort.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner