Joyzine.se


Recension - Skiva

The Book Of Daniel
Songs for the locust king, 2007
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-01-30
Hemsida: www.thebookofdaniel.net

Tillsammans med en hel hög musiker har Daniel Gustafsson, mannen bakom The Book Of Daniel, skapat det melankoliska debutalbumet ”Songs For The Locust King”. Med en musikalisk kompott av alla möjliga influenser har bandet skapat ett poetiskt och uttrycksfullt album som sjuder av kreativitet och nytänkande. Många olika instrument färgar ljudbilden och det är svårt att inte reagera på den levande följsamheten och dynamiken i bandets verk.

De utsmyckade texterna i kombination med The Book Of Daniels musikaliska utsvävningar är finurliga, men dock inte helt lättsmälta alla gånger. Sången svajar en hel del på sina ställen, vilket Daniel dock gång på gång kommer undan med tack vare sin inlevelse och stämningen som musikerna förmedlar. Stundtals får jag känslan av att den musikaliska kvalitén har fått stå tillbaka till förmån för det poetiska uttrycket, ”Songs For The Locust King” lämnar helt enkelt en del i övrigt att önska. Jag saknar tilldragande melodislingor och struktur, flera av låtarna slår knut på sig själva och går på något sätt aldrig i mål. Dessutom är i princip alla låtar på albumet onödigt långa.

The Book Of Daniel är ett projekt med potential, men skapandet behöver nog mogna mer och idéerna struktureras upp ytterliggare för att de ska kunna övertyga ordentligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner