Joyzine.se


Recension - Demo

Rebel Reborn
Campaign
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-01-18
Hemsida: www.rebelreborn.cjb.net

Det är en ambitiös demo med fyrsidig boklet och stiligt skivtryck Rebel Reborn presenterar. Tyvärr är musiken lite anonym. Den arga kritik mot George Bush och hans administration som framförs i titelspåret går lite förlorad när musiken inte alls utstrålar samma vrede.

Tänk er Backyard Babies nya lätt tillbakalutade stil korsad med amerikanska radiorockare som Saliva eller Trapt så har ni en ganska bra bild av hur Rebel Reborn låter. Kanske kan en parallell även dras till Audioslave (som de dessutom delar låttiteln Gasoline med). Det finns helt klart potential i gruppen och det ligger något sjudande i låtarna som inte riktigt släpps fram. Det är som om Rebel Reborn inte riktigt vågar gå hela vägen, inte riktigt vågar släppa kontrollen helt och hållet och bara ösa. Jag efterlyser mer klös och energi. Det hela låter för polerat och därmed för snällt.

Jag ser en fara i att skåningarna fastnar i den amerikanska anonymiteten. Hos jänkarna slimmas så gott som alla produktioner och hålls på en lagom nivå. Något som leder till att alla låter likadant, lika småkul och glöms bort lika fort. Rebel Reborn måste släppa loss mer känslor, då kan det bli riktigt kul. Och då kommer budskapet få betydligt större genomslagskraft.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner