Joyzine.se


Recension - Demo

Mikle
Lovecurse
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-11-03
Hemsida: www.mikle.com

Ni må döma mig för det, men mina fördomar inför den här skivan var väldigt stora. Tänk er själva, artistnamnet är lätt mainstreamklingande Mikle, på omslaget poserar artisten käckt som vilken skivbolagsprodukt som helst (känslan av detta blir ännu starkare med hjälp av layouten) och i biografin tillkännages att Mikle villigt söker efter producenter, låtskrivare och musiker att slå sina påsar ihop med. Kan ni klandra mig för att jag utgick ifrån att det handlade om smetig och känslolös popmusik?

Nu är det så att det trots allt handlar om popmusik, men inte alls den typ jag tänkt mig. Det som framträder tydligast i Mikles musik är nämligen känslan. Något som lyfter fram allting flera snäpp. Den här demon har ett djup och betydligt fler dimensioner än vad en radiofriserad artist någonsin ens kunnat drömma om. Arrangemangen är visserligen elektroniskt baserade, men de innehåller ändå något vackert man inte riktigt kan sätta fingret på. Detta trots att den totala nakenheten från akustisk pop saknas.

Rent stilmässigt ligger Mikle någonstans mitt emellan de stora skivkoncernernas slavar och Simon & Garfunkel. Medmusikanter skulle säkerligen kunna höja gossens musik ytterligare en bit, men han tar sig långt på egen hand. Även om det ibland brister idémässigt tycker jag det här är riktigt bra musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner