Joyzine.se


Recension - Demo

Enchained
Days of slaughtered souls
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-21
Hemsida: www.enchained.se

Inom metal är det viktigare att ha bra sång än inom många andra musikstilar. En taskig sånginsats stjälper nästan alltid en metalplatta. Ingen pardon alltså. Jag ska inte säga att Enchained från Sundsvall har väldigt dålig sång. Men det är där de har sin största brist. Andreas Söderström låter inte övertygande i någon av de sex låtarna på ”Days of slaughtered souls”. Han låter snarare ansträngd. Som om han egentligen inte räcker till.

Rent musikaliskt klarar sig orkestern annars ganska bra, även om jag tycker att de borde analysera sitt sound lite noggrannare. Genom de sex låtarna kastar sig gossarna från The Haunted och Pantera till meckigt Fear Factory-gung och aggressiva hardcorebitar. Det blir lite väl splittrat.

Jag tror jag föredrar Enchained som ett fläskigt riffande aggroband. Det är när de plockar fram Pantera-attityden de låter som bäst. De andra stilarna gör de inte dåligt, men de har mindre potential. Attityd förresten, det borde bandet visa mer av. Jag får en obehaglig känsla av att Enchained ber om ursäkt för sig själva när de spelar. Det finns ett uns av osäkerhet där i framförandet. Bandet behöver absolut inte ursäkta sig. Musiken har stake nog att imponera. Om de bara fixade lite bättre sång vill säga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner