Joyzine.se


Recension - Demo

The Deafening Silence
A pale spark
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-13
Hemsida: www.thedeafeningsilence.com

Förutom att produktionen låter skrotig demo och därmed förtar delar av The Deafening Silences material ser jag många ljuspunkter på ”A pale spark”. Göteborgsgänget försöker förena lättlyssnad dödsmetall med smakfulla industriinslag och gör det riktigt bra.

Gruppen bär på både en och annan likhet med likaledes Göteborgska Dark Tranquillity. Sättet att nyttja djup growl och betydande keyboard-slingor är detsamma. Men The Deafening Silence gör en avstickare från den rena melodeathvägen och söker något mer dramatiskt. De tvekar inte att slå av på tempot och låta sina symfoniska partier glida in i nästintill progressiva sådana. Det skulle kunna bli skitnödigt pretentiöst, men gruppen klarar balansgången fint.

Den industriella kylan som ibland blir rent black metal-kuslig och de betydligt varmare death metal-bitarna skulle kunna skära sig mot varandra. Men inte heller det händer. The Deafening Silence tycks ha hittat en stil som håller rakt igenom.

Sedan kan jag lägga in anmärkningar som att låtmaterialet inte känns helt färdigt och att lite mer fart trots allt inte hade skadat. Men i det här fallet känns det inte särskilt relevant. Det är viktigare för gruppen att fokusera på de positiva bitarna. Det är inte ofta jag skriver det, men i det här fallet är en trespårsdemo lite för knapphändigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner