Joyzine.se


Recension - Demo

Dakkfoai
Through all my fences
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-16
Hemsida: www.dakkfoai.com

Första gången jag lyssnade på ”Through all my fences” hatade jag den. Men det visade sig vara som med det mesta annat, att man ska ta sitt första intryck med en nypa salt. Även om Dakkfoais demo fortfarande inte är en skiva som abonnerar på platsen i min cdspelare tycker jag att den är lång ifrån dålig.

Bandet lyckas med så väl stökig emorock som i inledande You are the someone som lite mer lättsmält pop (titelspåret). När de slår huvudet på spiken och snitsar till dessa hitmelodier är de alldeles underbara. Tyvärr förmår de bara att göra detta i tre av demons sex spår. De tre övriga spåren får mig att vrida mig i plågor.

Problemet stavas Staffan Carléns sång. Hans halvfalska gnölande skär mina trumhinnor blodiga och fortsätter sedan obarmhärtigt att gå loss på övriga vitala delar i örat. Gossen är helt enkelt en ganska medelmåttig sångare. Det som inte märks så tydligt i de härliga spåren står klart med all önskvärd tydlighet i de övriga kompositionerna – riktigt bra sång hade lyft låtarna. Sången är oerhört viktig.

Ibland seglar bandet iväg och påminner lite väl mycket om andra ledsna emorockare (eller popkillar för den som föredrar det). Eskobar och Broder Daniel som exempel. Det är lite synd, ty Dakkfoai har i sina bästa stunder ett ganska eget sound som klingar väl.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner