Joyzine.se


Recension - Demo

Boyii Black Belt
For pleasure only
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-22
Hemsida: -

Då var de här igen. Herrarna som imponerade så storstilat på spliten med Neighbourhood Psychos. Den här gången klarar de sig själva och bjussar på två nya kompositioner samt en cover på Judas Priest-pärlan Breaking the law.

Tyvärr är ljudet mycket sämre på den här utgåvan än på den förra, men spanar man förbi det finns det mycket gott att hämta i bandets garage. Deras power/skatepunk är verkligen något man blir glad av. Det är energi, melodier och väldigt mycket glädje inbakat i kompositionerna. Båda de egna styckena sparkar hård häststjärt.

Covervalet är alldeles briljant, men jag går inte helt igång på tolkningen. Det blir alldeles för hetsigt och tillför inte några nya dimensioner till låten. Sanningen är ju att covers nästan aldrig slår originalet, i Boyii black belts fall är de dock inte ens nära.

Hade det här varit min första kontakt med detta band hade jag förmodligen jublat högt. Nu jämför jag lite för mycket med det senaste materialet och det är faktiskt bättre. Förstå mig rätt nu, ”For pleasure only” är en utmärkt demo, men det finns mer att hämta för det här bandet. Att det är en av Sveriges intressantaste demoakter är det inget snack om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Boyii Black Belt/Neighbourhood Psychos ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner