Joyzine.se


Recension - Skiva

Westbound Train
Transisions, 2006
Skivbolag: Hellcat Records
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2006-12-05
Hemsida: www.westboundsound.com

Detta är Westbound Trains tredje album, men det första med en större lansering. Rancids frontman Tim Armstrong, som äger skivbolaget som ger ut skivan, har fastnat för Bostonbandets dansanta blandning av ska och country och har nu satsat på en internationell lansering.

Så vad bjuder då ”Transitions” på? Trots blandningen av musikstilar som ofta nämns i samband med Westbound Train, vågar jag påstå att albumet känns tämligen gediget med tydliga influenser från skamusikens förfäder - The Skatalites. Det märks att de sju bandmedlemmarna i Westbound Train vet vad de vill och kan sin sak. Självklart ges blåsinstrumenten stort utrymme. Tillsammans med den varierade instrumentuppsättningen ger de en varmt och skön ljudbild. Kvalitén på inspelningen är inte hundraprocentig alla gånger, men det ökar bara känslan ännu mer.

”Transitions” är ett tämligen uppfinningsrikt album. Bandet har uppenbarligen lagt ner mycket jobb på inspelningen och kanske inte reflekterat så mycket över låtmaterialet. Låtarna saknar konturer, smälter samman och när skivan rullat igenom sina 16 spår vet man inte riktigt vad man har hört och inte hört. Det spelar ingen roll hur många extramusiker man plockar in när det inte finns några hits. Westbound Train har potential, det behöver ingen tvivla på. Om de fortsätter att arbeta på låtarna kommer de säkert lyckas även utanför Boston.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner