Joyzine.se


Recension - Skiva

Thy Majestie
Jeanne D'arc, 2005
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-15
Hemsida: www.thymajestie.com

En temaplatta om Jeanne D’Arc, nja det låter väl måttligt intressant i mina öron. Speciellt som det är ett krystat power metalband från spaghettiätarnas land som ger ut det. Men faktum är att ”Jeanne D’Arc” har sina ljusa stunder. Den är framförallt förnämligt arrangerad. Uppbyggd snarare som en saga än som en hurtfrisk power metalplatta med ett övergripande historieperspektiv.

Jag brukar inte tillhöra förespråkarna av ”mellanspår”. Ljudbitar som inte är låtar utan bara finns där för att föra handlingen framåt. Men här fungerar det, ”Jeanne D’Arc” är en berättelse från inledande Revelations till avslutande The trial och bör ses som en episk tidslinje snarare än som en regelrätt metalplatta. Arrangemangen är stora och medryckande, dramaturgin fungerar utmärkt och det är långa stunder riktigt hemtrevligt att lyssna på det här konceptverket.

Sen kan man inte komma ifrån att Thy Majestie i grund och botten är ett sliskigt power metalgäng. Något som automatiskt för med sig pretentiösa solon och en förbannat enerverande sångare. Det sänker självklart standarden betänkligt, men lyckligtvis tycks mer kraft ha lagts på att berätta historien än att lira just powerslisk. Förvånande för att komma från italienare, men inte mindre välkommet. ”Jeanne D’Arc” har sina stunder och skänker betydligt mer lyssningsvärde än vad jag hade förväntat mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner