Joyzine.se


Recension - Skiva

On A Warpath
S/t, 2006
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-22
Hemsida: www.myspace.com/onawarpath

Det är alltid kul med kontraster och det är något det finns gott om på On a Warpaths självbetitlade Alveran-release. De manglar fram en mastig variant av sludgehardcore med tunga breaks och gutturalt släpig sång. Förebilder som får credit av bandet är exempelvis Earth Crisis och Strife. Ni vet ungefär hur det låter.

Kontrasterna jag yrar om har inte särskilt mycket med själva musiken att göra (sludgehardcore är sludgehardcore så att säga) utan snarare med attityden och approachen. För mitt i det robusta manglet leker On a Warpath titt som tätt med hiphip-estetik. Det är kaxiga textrader om muthafuckers och bitches. Min kuk är större än din och ”mest blingbling vinner”-attityd. Utan att ens vara nära att ta en enda hiphop-takt eller ton lyckas North Carolina-orkestern inkorporera hela sinnebilden av gatuanknuten hiphop i sin hardcore. Jag applåderar.

Kontrasten är så oväntad och välkommen i en annars ganska likriktad genre att jag blir väldigt välvilligt inställd till skivan. Rent musikaliskt är On a Warpath inte särskilt mycket vassare än några andra, men de glider ändå stiligt i hamn med sin pryl. Mod att våga gå utanför ramarna är något som just i det här fallet bör premieras.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner