Joyzine.se


Recension - Skiva

Melnyk
Sound of falling (CDs), 2006
Skivbolag: Gaymonkey Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-13
Hemsida: melnyk.net

”This is pop perfection – prepare to be seduced” har någon skrivit om elektropoppojken Melnyk. Jag ställer mig aningen tvekande till påståendet men visst är det kul med ambitioner. Nu råkar jag inte vara helt bevandrad inom denna musikgenre, inte vad det gäller att kunna en massa coola namn i alla fall. Däremot uppskattar jag bra musik, som i mitt fall definieras som något som bygger på vackra melodier och ett förmedlande av starka känslor. Melnyk är inne och nosar på något som helt klart retar mitt kreativa centrum.

Pet Shop Boys, vilka tydligen är en stor influens för herr Melnyk, känner jag givetvis till men i mina öron finner jag inga direkta likheter. Vad som målas upp i mitt inre är ett varmt men ödsligt elektroniskt landskap där Sara Bergs förföriska stämma virvlar runt likt en berusande sommarvind. Ljudbilden är proppfull av små separata delar som tillsammans skapar en nästintill kaotisk stämning; det är syntslingor, stämmor, brummande bas och smekande sång om vartannat.

Det bjuds också på en remix av den aktuella låten, signerat ebb. Men där rör vi oss nog på en nivå som mer tilltalar de som är riktigt inbitna i genren. Samma sak gäller för singelns tredje spår, en remix av Melnyks Fabulous. Här hittar vi upphovsmakaren fab mix och det handlar om dansanta beats och suggestiva samplingar, kanske inte helt i min smak men säkerligen en killer för dansgolven.

För att återgå till titelspåret, efter ett par lyssningar upptäcker jag något annat - en aldrig tillfredställd förväntning. Vid en första lyssning känns Sound Of Falling som en låt som definitivt kommer att växa i takt med antalet snurrningar i skivspelaren. Tyvärr är så inte fallet. Låten stannar i en form som precis är på väg att explodera men ändå inte klarar av att ta det allra sista steget. Det saknas helt enkelt en liten pusselbit. Men fullängdaren ”Silence” kan vara nog så intressant att kolla upp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner