Joyzine.se


Recension - Skiva

A Hero Divine
Remnants (ep), 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-06-10
Hemsida: facebook.com/AHeroDivine

Jag stiftade bekantskap med den här orkestern för ungefär två år sedan. Då lät deras musik lite ofärdig. Som att de stirrade mer på häftiga referenspunkter i skivsamlingen än tänkte till på egen hand. Så är inte fallet längre. ”Remnants” är en i alla hänseenden kompakt helhet som kan stå på egna ben.

Meshuggah-meckig deathcore har bytts mot något som snarare låter som burdus death metal med försonande drag. Även om A Hero Divine manglar kompakt och uppfordrande är materialet luftigt och inbjudande, utan att för den sakens skull vara lismande.

Vissa riff låter lite Transport League (runt den där sköna epn ”Grand Amputation”) och även om disten låter krypta lyckas herrskapet skruva fram ett sound med modern touch. Även det utan att det blir lismande. Som nämndes redan för två år sedan sitter frontmannen Joakim Demiri dessutom på en pipa av klass. Mustig var ordet.

Så varför bara en trea i betyg? Kanske för att ”Remnants” med sina fyra spår trots allt mer är en brutal massa, en solid betongklass, än något som verkligen sticker ut. A Hero Divine har kommit en bra bit på vägen, men jag är övertygad om att de i framtiden kommer att kunna skriva hits utan att tumma på sitt sound. Då kommer betygsinflationen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

A Hero Divine ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner