Joyzine.se


Recension - Demo

A Hero Divine
When There Is No More Room In Hell, The Dead Will Walk The Earth
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-12
Hemsida: myspace.com/aherodivine

Växjös A Hero Divine har en stor svaghet och det är dess totala avsaknad av originalitet eller eget uttryck. Det måste sägas så här inledningsvis eftersom det påverkar hela upplevelsen av snitsigt döpta demon ”When There Is No More Room In Hell, The Dead Will Walk The Earth”.

Det låter nämligen som om ynglingarna stirrar storögt på förebilder och hur man ”ska” låta istället för att tänka efter och faktiskt lira så som man själva ”vill” låta. Demoinspelningen låter nämligen som något från den uppsjö av deathcoreband som svept över oss från andra sidan av Atlanten alldeles för länge nu. Det är temposkiftningar, guttural sång, lite Meshuggah- eller Mastodon-meck och så mycket attityd att det räcker och blir över för flera fullängdare. Kom igen killar, något eget måste ni väl ändå vilja stå för?

Kopplar man bara bort den där känslan av monoton upprepning är A Hero Divine (som spexigt saluför sig själva med en färgglad skatepunk-logga som passar bandnamnet som hand i handske) dock inte helt oävna. Visst låter produktionen lite demo och låtskrivandet behöver putsas betydligt noggrannare innan det kan bli tal om något större genomslag. Men herrskapet manglar med pondus och Joakim Demiri sitter på en juste pipa som mixas föredömligt högt. Gossarna kan sitt hantverk.

Som bäst gillar jag A Hero Divine när det som av misstag låter gammalt Entombed i ett parti här eller där. När death metal tillåts skina igenom tydligare än i det annars så modernt kammade materialet. Kanske är det en väg att vandra, vad vet jag.

Faktum är dock att ska det bli något av den här orkestern måste de börja forma mer av ett eget uttryck. Efterapning har fungerat för många genom historien, men för A Hero Divine krävs garanterat mer än att leva ut andras ljudideal på ett skickligt sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

A Hero Divine (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner