Joyzine.se


Recension - Skiva

Verklighetens folk
Villapop, 2013
Skivbolag: Villapop AB
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-05
Hemsida: www.theverklighetensfolk.se

”Villapop”, smaka på ep-titeln tillika den egenhändigt skapade genrebenämningen. Följ upp med att begrunda gruppnamnet Verklighetens folk och det egna konstaterandet att det rör sig om ”fyra medelålders män i villaförorten som har tröttnat på att lyssna på Coldplay och First Aid Kit och bildat en egen musikgenre” att ”Villapop uppstår när Ernst Kirchsteiger möter Guns n' Roses”. Det är väl egentligen en omöjlighet att inte gilla det här projektet i teorin?

I praktiken säger jag både bu och bä, både bra och anus. Textmässigt plockar Verklighetens folk snarast upp visans ganska snillrika anslag och sätt att betrakta världen och det samhälle som finns precis runt knuten. Ibland med riktigt humoristiska krokar om att ha kakan och ändå äta den och att Staffan Westerberg om man sätter honom i ett världsperspektiv (där Hitler, Bin Ladin och andra hemskheter står som kontrast) kanske inte var så hemsk trots allt. Några ord till Staffan Westerbergs försvar är textmässigt riktigt festlig.

Musikaliskt har det mogna sällskapet dock ingen identitet alls. De flackar fram och tillbaka mellan genrer och tycks inte känna sig riktigt hemma någonstans. Prova vin är en hiskelig blandning av visa och reggae som mitt liv hade klarat sig väldigt bra utan samtidigt som Jag ska bygga ett däck är driven pop med så väl kul text som svängigt arrangemang. Herrarna blandar och ger ordentligt genom sina fem debutspår. Med klämmig mogenpop som någon form av sammanhållande länk.

I slutändan är det kanske trots allt så att Verklighetens folk är mer kul än bra...utan att på något sätt vara dåliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Musik och människor är inte ”alternativa”

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner