Joyzine.se


Recension - Skiva

Bonedog
Blame the cat, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-28
Hemsida: facebook.com/bonedogblues

Det vore lögn att säga att det sätter sig direkt. Smyggrungeig bluesrock som skriven för lättillgängliga radiostationer brukar annars ha den tendensen. De sätter sig direkt, brinner fort och är sedan snabbt borta. Förgängligt som en dagslända.

Men inte Bonedog. Till en början är jag faktiskt inte med på tåget alls. ”Blame the cat” känns lite tveksam, sticker inte ut, greppar inte tag, tycks lite väl återhållsam. Men man ska inte vara för snabb att bilda sig sina uppfattningar. För visst handlar Bonedog om just smyggrungeig bluesrock precis som beskrivet ovan, men varv för varv lyfter den här skivan. Det är en växare som sakta men säkert smyger sig på och imponerar mer och mer för varje gång jag hör den.

Det gör att gruppen faktiskt känns ganska livskraftig. Det här är inte låtar som kommer revolutionera någons tillvaro eller föra Bonedog till celebra platser på årsbästalistor, men de kommer säkerligen att leva längre än gemene konkurrent med det där direkta tilltalet.

”Blame the cat” är därmed en helt okej skiva, om än inte häpnadsväckande. Det är perfekt bilåkarmusik som växer med tiden. Gott så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner