Joyzine.se


Recension - Skiva

Lacuna Coil
Comalies, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-23
Hemsida: www.lacunacoil.it

Det är någonting som inte riktigt stämmer. Någonstans på vägen slarvar italienarna bort något som skulle kunna bli fantastiskt bra. Deras gothdoftande metal blir lite fadd av försöken att skriva något mer progressiva låtar och många eleganta uppslag rinner ut i sanden. Det största minuset på ”Comalies” är dock Andrea Ferros sång. Han låter på tok för konstlad och faktiskt ganska intetsägande när han tar ton.

Det största pluset är å andra sidan vokalissan Christina Scabbia. Hennes sånginsats är drömsk och utstrålar liv och skönhet i överflöd. De få stunder som Ferro lyckas låta någorlunda engagerad fungerar deras växelsång utmärkt. Greppet att dela på sången fifty-fifty mellan man och kvinna tycker jag om. Till skillnad mot de flesta gothgrupper som låter kvinnorna kvittra lite provisoriskt långt bak i ljudbilden har Lacuna Coil mycket härlig dynamik i sina låtar.

13 spår är alldeles för mycket. Det är inte många grupper som har förmåga att fylla en cd med så många höjdarlåtar. Lacuna Coil lyckas definitivt inte. Allt för många melodier känns som överflödig utfyllnad, låtar utan bett och jävlar anamma. Det finns dock en hel del riktigt smaskiga gothalster på den här plattan.

De flesta uppslag dessa italienska herrar (och donna) kommer med är riktigt bra och det finns potential att göra mysig brottarhit på brottarhit. Men som jag skrev i inledningen förmår de inte förvalta sina goda idéer till 100%. Det är onekligen synd. Detta är dock en helt okej platta och när fröken Scabbia får till det ordentligt ryser jag av välbehag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner