Joyzine.se


Recension - Skiva

Beaten To Death
Xes And Strokes, 2011
Skivbolag: Mas-Kina Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-04
Hemsida: www.beatentodeath.net

En samling musikanter från den norska metaleliten slår sig samman för att spela hård musik tillsammans. Hört den förut? Ja, det händer ju med jämna mellanrum, men här lyckas kollaboratörerna faktiskt ta ett ganska stort kliv bort från vad de sysslar med i sina ordinarie konstellationer.

Visst går Insense infernaliska tyngd och Tsjuders galenskaper igen lite här och var även på ”Xes And Strokes” men i det stora hela handlar det om grisig om än ganska lättillgänglig grindcore. Genom nio spår och dryga arton minuter manglar norrbaggarna efter bästa förmåga.

Som den melodisucker jag är diggar jag att det slafsigaste manglet då och då lukras upp med melodiska små infall som inte alls är oävna. Men klart mest upplyftande är utan tvekan Anders Bakkes (till vardags i She Said Destroy) förvridna grissång. Han gruffar och lider så det står härliga till och är en fröjd att lyssna på.

Annars är Beaten To Death knappast ett band som kommer gå till historien. Jag anar att det är en ventil där herrarna får dricka bärs, latja lite och sen känna sig ganska nöjda. Det avslutande titelspåret visar dock på en synnerligen stor potential om de någon gång skulle få för sig att sätta det här gänget som prio ett.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner