Joyzine.se


Recension - Skiva

Emil Fitger
A Long Wait Beneath The Snow, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-23
Hemsida: www.emilfitger.com

Hade vi levt kvar på den gamla onda tiden när kampen stod som hårdast mellan synthare och hårdrockare hade Emil Fitger omgående fått söka skydd. Han hade betraktats som en första klassens quisling, en överlöpare som lämnat metalbandet Melaina bakom sig för att istället producera sval synthpop under egen flagg.

Men nu lever vi lyckligtvis i fredligare tider och herrn får därför i lugn och ro utforska sin nya musikaliska passion och även släppa den i egen regi.

Den melankoliska stämningen och det mörka anslaget har Fitger dock tagit med sig från sin tidigare konstellation. ”A Long Wait Beneath The Snow” är begåvat med ganska direkta och medryckande melodier, men tilltalet är svävande och svalt. Knappast nattsvart, men inte heller särskilt muntert.

Produktionen är till detta ganska sparsmakad vilket är klädsamt. Även om Fitger på solodebuten knappast når upp i några hithöjder bjuder han på lyssning som är tillräckligt intressant för att man ska lockas att spinna skivan några varv extra. Det bådar gott för en fortsättning på den inslagna banan...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Han förtjänar bättre, 2011-11-25 15:52:56 (213.113.59.151)

Han förtjänar SÅ MYCKET BÄTTRE RECENSIONER än såhär. Skivan är grym, och halvhjärtade recensioner är ungefär det värsta som kan hända en artist, till och med en sågning är bättre. Hellre att ni inte recenserar alls om ni ska hålla på såhär...

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner