Joyzine.se


Recension - Skiva

All My Faith Lost
As you're vanishing in silence, 2004
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-03-22
Hemsida: www.allmyfaithlost.com

Det är nästan så tårarna tränger fram ur ögonvrårna och jag får en klump i halsen. Valda delar av den här skivan är så fantastiskt vackra. Så där sorgfullt svepande, känslosamma och ärliga som trots sin stillhet sveper med sin lyssnare som vore det en storm. Under just de partierna sitter jag hänförd i soffan och bara insuper atmosfären. Oförmögen att slita mig eller lägga tankarna på något som helst annat.

Den italienska duon Viola och Federico som döljer sig bakom namnet All My Faith Lost visar prov på så väl mod som imponerande skicklighet. Att våga göra en så här pass naken platta är stort. Att dessutom gå i land med det utan att det blir för inställsamt eller pretentiöst är än mer imponerande. Med känsloladdad sång, gitarr, piano och några stråkar förmedlar italienarna strippade musikstycken som jag inte ens vet hur jag ska kategorisera. Mer än genom att använda ordet vackert.

Tyvärr, och det är ett stort tyvärr, är det bara några av de elva melodierna som håller förtrollande klass. Vissa av de andra blir för långdragna och saknar den där sorgsna touchen. Den som vittnar om att musikanten fått sitt hjärta krossat. Det finns lite för många sådana låtar på skivan, men kanske ska vi vara tacksamma för det. Kanske hade det varit för tungt med ett så sprött, vackert och tårdrypande album. Kanske är det bäst att vi nöjer oss med de fantastiska melodier vi faktiskt bjuds.

För att beskriva de mest förtrollande bitarna. Tänk er de mest sorgliga filmsekvenser ni någonsin kan erinra er och tänk sedan ett akustiskt soundtrack till dem. Inget lismande Hollywood-soundtrack, utan något som är genuint, äkta och tårdrypande. Ledsamt utan att på något sätt vara kitchigt eller klichéspäckat. Där har ni All My Faith Lost i sina bästa stunder. Om de stunderna bara vore fler…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner