Joyzine.se


Recension - Skiva

Insense
The silent epidemic, 2007
Skivbolag: Black Balloon Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-31
Hemsida: www.insensehq.com

Vissa stunder tycker jag att norrbaggarna Insense vecklar in sig i lite väl komplexa låtbyggnationer och krånglar till det både för sig själva och för lyssnaren. Men för det mesta är ”The silent epidemic” en riktigt angenäm historia. När de håller sig på mattan spelar Insense riktigt vacker fläskmetal.

Öppnande Welcome Whore är ett lysande stycke metal, en regelrätt dansgolvsvältare som låter som ett dynamiskt Nine skulle ha kunnat göra. Lika bra avslutar skivan i och med Time Wounds All Heals där gitarr och trummor samspelar på ett sätt som om Insense vore ett nyanserat Devildriver. Däremellan hämtar de inspiration från Pantera, Entombed och andra svängiga band med pondus.

Utan försöken att leka med komplex Relapse-metal hade ”The silent epidemic” kunnat segla iväg och bli ett kalasalbum. Nu försvagas den dock av försöken till intrikata taktvändningar och meck. Inte helt olikt danska Mnemics försök att vara futuristiska. Insense ska ha skäll för att de inte enbart gör vad de är bra på.

Men samtidigt ska de ha stora eloger för det de gör bra. Låtmaterialet är långa stunder starkt och produktionen signerad utmärkte sångaren Tommy Hjelm är precis lagom fläskig. Både trum- och gitarrljud tränger sig in i huvudet på ett skönt sätt. Något annat än att Insense är lysande live kan inte existera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner