Joyzine.se


Recension - Skiva

M.ILL.ION
Sane And Insanity, 2011
Skivbolag: Metal Heaven
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-04-08
Hemsida: myspace.com/millionized

De “goa gubbarna” i götebôrgska M.ILL.ION är inte helt okända för finsmakare av svensk melodisk metal, även om de skördat störst framgångar utomlands. Möjligtvis kanske detta ändras i och med nya studiovaxet, där bland annat ”göra hyfsat stora band till Grammis-vinnare”-producenten Tobias Lindell mixat singelsläppet Everyday Hero, som på ett coolt sätt blandat Deep Purple-orgel med kulsprute-gitarrlir.

Men innan det, så inleds plattan med det på skiva onödiga introt Sea of fate, som tonar in till Cry to heaven. Det panterklösiga introriffet till trots tyngs den ned av en kissemiss-tam refräng. Det rätas dock upp av tidigare nämnda singelval och av viss variation med tunggungiga Sane and insanity, thrashsnabba Drama Queens och min favorit Under your wings, där sångaren Ulrich Carlsson smidigt alternerar mellan falsett och fylligt mellanregister.

Men djupa daldykningar förekommer också; sömniga nästan-balladen Fuel to my heart och skivans tre sista spår, som drar ut för mycket på tiden. Skivan i sig klockar in på nästan 52 minuter, vilket är på tok för långt!

Det är ömsom hårt, tungt och ”lagom av både och” så denna skiva kommer tilltala både gamla fans och säkert locka nya. De nya medlemmarna Andreas Grövle – 21-årig gitarrhjälte – och Angelo Modafferi – keyboardspelande australiensare – har också bidragit med förnyad energi till den gamla truppen. Lite kortare låtordning och hårdare urvalsprocess hade dock gett högre poäng till en annars allt igenom förträfflig skiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner