Joyzine.se


Recension - Skiva

Perkele
Forever, 2011
Skivbolag: Bandworm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-17
Hemsida: www.perkele-oi.com

Perkele fortsätter att surfa som en solbränd australiensare på vågor mellan olika musikstilar. En gång oi-punk, vidare till blåsbestyckad Troubelmakers-bombasm och nu, på ”Forever”, irländska dryckesvisor. Den gemensamma nämnaren stavas naturligtvis punk, men den tar sig väldigt olika uttryck i händerna på den här trion.

Dessutom har språket växlats från svenska och finska till engelska den här gången och det får Perkele att än mer framstå som ett Flogging Molly light. För här öser man på med lättsamma allsångsrefränger och allmänt rusig dryckesstämning. Precis som de glada irländarna brukar skråla, men utan den överdådiga orkestrering som dessa ofta rör sig med. Till och med det dialektala uttalet lutar väldigt mycket åt det gladlynta brittiska hållet.

I många av spåren vill säga, här finns också några betydligt mer raka och ortodoxa punkdängor som slår fast vad Perkele alltid har handlat om. Punk, punkt slut. Och ganska kul är ”Forever” dessutom. Knappast någon skiva som jag kommer komma ihåg till sommaren, men trots allt en handfull spår som det passar utmärkt att dricka öl till.

Perkele må ha bytt stil, men de förnekar sig inte och kan säkert fortsätta vara still going strong i många år till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Perkele (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner