Joyzine.se


Recension - Skiva

Birthday Massacre, the
Pins And Needles, 2010
Skivbolag: Dependent
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-19
Hemsida: www.thebirthdaymassacre.com

De industriella gitarrerna är kanske lite tyngre den här gången, men annars fortsätter Torontos The Birthday Massacre att arbeta i samma skola som senast jag recenserade dem (”Walking With Strangers”, 2007) och anmärkte på att synthljuden i bakgrunden både hade ett och annat gemensamt med Roxette.

Per Gessle-kopplingarna är borta den här gången, men det handlar fortfarande om en skön sammansmältning av rock och synth med ett fokus på melodier. Som ett Lambretta (om ni minns dem?) som dragit lite mer åt det gothiska och teatrala hållet.

Men så var det, det här med gitarrerna. Melodierna är snyggt smittande och Chibi som frontkvinna är inget att anmärka på, men det som lyfter den här skivan är gitarrerna. Rammstein är en given referens där. Det statiska riffandet är distinkt och bygger en rigid fond som gör att övriga element i musiken får större spelutrymme. Då kan synthmattorna blomstra och de snygga sångarrangemangen ta stor plats.

”Pins And Needles” är lättsmält synthrock med gothisk kant och som sådan ganska förgänglig. Men den dynamik som finns på skivan kommer garanterat innebära att fanskaran bara växer och växer när kanadensarna börjar turnera på det här materialet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner