Joyzine.se


Recension - Demo

David Josephson
Vackra förlorare
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-06
Hemsida: myspace.com/davidjosephson

Bakom en drömsk, inte helt lättpasserlig, dimma sjunger David Josephson sina små visor. Hoppet är konstant närvarande där någonstans i musiken, men det vore synd att kalla den för något annat än ganska dyster. Det är nedstämda dimsjok som sveper genom rummet när sångaren luftar strupen.

Darrande gitarrsträngar och ödesmättat piano, för att inte tala om några vibrerande stråkar, backar upp Josephson när han sjunger och även om han ibland låter lite för försiktig för att han ska kunna träffa med full kraft spelar han på rätt strängar. Ska den här typen av musik fungera krävs känsla och det är just precis vad den här unge herrn har.

Att det sedan blir lite väl dystert på sina håll är snarare en anmärkning som är upp till varje enskild lyssnare att ta på allvar eller inte. David Josephson gör sin avskalade pryl riktigt bra och kan med några ytterligare låtar av toppkvalitet säkerligen klättra mot toppen. Det behövs mer sådan här visanstruken musik som vågar vara mörk och inte bara kör fast i käckhetens förhatliga öken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

David Josephson (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner