Joyzine.se


Recension - Skiva

Dag för Dag
Boo, 2010
Skivbolag: Haldern Pop Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-04
Hemsida: www.dagfordag.com

Balansgången mellan det aviga och det utstuderat svåra är ofta betydligt mer strapatsfylld än vad man kan tro. Det genialt lysande kan snabbt förbytas i fundamentalt misslyckande med prettoalarmen ylande om man inte är vaksam. Svensk-amerikanska Dag för Dag vacklar nervöst fram på den tunna linjen mellan fiasko och briljans.

Avigt är det minsta man kan säga om debutalbumet ”Boo”. Det är inte vackert någonstans. Snarare introvert och integritetsfullt. På papperet är det lätt att skriva pop som i så många andra fall, men ska man göra det om det här syskonparet måste man lägga till anmärkningen att det är pop där någon slängt en hel näve grus i maskineriet. ”Boo” hackar och frustar och är nära att självdö flera gånger, helt utan att det går att förutspå vad som ska komma härnäst.

Syster Sarah Parthemore Snavely och broder Jacob Donald Snavely hjälps åt att sjunga. Lyckligtvis är det syrran som får ta på sig merparten av ansvaret. Hon sjunger avmätt, inte helt tonsäkert men med mycket känsla och en darrande nerv. Jacob borde egentligen bara knipa ihop limsaxen.

Musikaliskt finns det flera riktigt fina melodier, men gitarrerna skaver och ett suggestivt mörker inkräktar hela tiden på det som hade kunnat putsas till något vackert. ”Boo” är kontrasternas album och det är naturligtvis helt uttänkt. Dag för Dag söker inte det vackra, de söker det spännande. Utmaningen i mötet mellan fint och fult, pretentiöst och modigt och det vore synd att säga att de inte lyckas.

Vissa stunder älskar jag Dag för Dag, andra tycker jag att ”Boo” är den värsta smörja jag blivit utsatt för. Med andra ord befinner sig syskonen fortfarande ute balanserandes på den där tunna gränsen, förmodligen helt utan att veta hur det hela kommer att sluta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner