Joyzine.se


Recension - Skiva

Panetoz
Mama Africa (CDs), 2009
Skivbolag: Vägen Ut
Av: Moræa Myrgren
Publicerad: 2009-11-03
Hemsida: www.panetoz.com

Det första ordet som dyker upp i mitt huvud när jag hör Panetoz debutsingel ”Mama Africa” är, gulligt. Femmannabandet med bas i Jordbro, en förort till Stockholm, bjuder på en mycket snäll hiphop. Den är glad, varm och titelspåret har stor kapacitet att bli en riktig sommarplåga. Med sina enkla beats och trevliga melodier avslöjas influenser från bland annat dancehall och afrikansk musik.

Singeln har tre låtar, men det skulle ha räckt med första låten Mama Africa, de övriga två känns bara som utfyllnad. En acapellaversion och en instrumentell version av titelspåret. Med en skön rytm passerar versen lättvindigt förbi i Mama Africa. Den trallvänliga refrängen tar dock ett hårdare grepp om lyssnaren och man får lust att sjunga med i den träffsäkra och rara stämsången, här har vi hitmaterial!

Andra spåret, Acapella, är i princip helt meningslös. Versen blir för lite rap och för mycket cheerleader, det händer ingenting nytt. Den enda poängen jag möjligen kan se är att stämmorna i refrängen kommer fram lite mer. Sista spåret Instrumental är om möjligt ännu mer ointressant. Här skulle man tagit tag i afroinfluenserna och gjort något av det, vilket man för övrigt skulle gjort med hela singeln om man ville höja betyget något. Efter att ha lyssnat igenom singeln har jag fått lite för mycket Mama Africa, men matar ändå ut CD:n med ett leende på läpparna och bedömningen stannar vid just, gulligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Panetoz, 2009-11-15 15:49:07 (83.251.245.34)

P.S. Kolla in videon till låten på Länk ;)

Panetoz, 2009-11-15 15:48:07 (83.251.245.34)

Hej, tack för recensionen! Kul att ni gillar låten. Acapellan och instrumentalen ligger med för att ge folk en chans att göra remixer =)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner