Joyzine.se


Recension - Skiva

Villa Nova Junction
S/t, 2009
Skivbolag: Hellrow Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-15
Hemsida: www.villanovajunction.nu

Hur många skräniga garageplattor har det kommit i år egentligen? Förmodligen inte fler än vanligt, det är nog bara så att jag ramlat över betydligt fler än vanligt. Debutalbumet från Villa Nova Junction tillhör varken de sämre eller de bättre.

Gitarrerna larmar, husguden heter Iggy Pop och det går att dra solklara paralleller till så väl Mando Diao som The Hives även om dessas finess och känsla för refränger saknas hos Villa Nova Junction. Men det som ger mest bestående intryck är att inledningen av Another fucking friend är en flört med The Hellacopters By the grace of God som är en aning för intim för att det ska kännas riktigt bekvämt. Originalitet eller särskiljande drag är med andra ord inget som står högt i kurs hos de här herrarna.

Att det är rätt bra tryck i grejerna kommer man emellertid inte ifrån. Villa Nova Junction är inga virtuoser på sina instrument, men har ett driv och en energi som man kan komma långt på. Om det bara vore på det viset att fler än en handfull av de tolv låtarna på debuten hade känts riktigt angelägna.

Ni fattar. ”Villa Nova Junction” är SM i staplande av rockklyschor och diggar man det stuket diggar man förmodligen det här bandet också.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner