Joyzine.se


Recension - Skiva

Hellbilly Boys
S/t, 2008
Skivbolag: Killer Cobra Records
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2009-03-06
Hemsida: www.hellbillyboys.com

Som namnet antyder spelar den här kvartetten, som består av tre stockholmare och en finne, musik som rör sig inom Rockabillygenren.

Rockabilly är en genre som jag varken har fått grepp om eller fattat tycke för. Jag tänker punkig 50-tals americana, vilket är precis vad det är. Twangig, surfig, punkig 50-talsrock framförd av skandinaver. Sjävla säger de att deras musik är född från bland annat finsk sisu, kalla och djävulska vintrar och från hard whiskey drinking som har bränt deras strupar.

Gillar man Rockabilly tror jag nog att det här är ett schysst band. De är duktiga musiker och till skillnad från många andra band i genren, skriver de sina egna låtar, som inte alls är pjåkiga. De innehåller allt det där som man förknippar med Rockabilly. Bilar, brudar och brännvin. Ja va fan, det är rock and roll, eller rockabilly i alla fall.

Vid ett par tillfällen på plattan tänder de till ordentligt, som i Wasted Years,en riktig pubdänga som nog skulle få vilken filbunkelugn publik som helst att inom sekunder förvandlas till en fotstampande, ölskvättande rowdy crowd. He-haw!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner