Joyzine.se


Recension - Skiva

Sanctrum
In harm’s way, 2008
Skivbolag: Metalcast Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-20
Hemsida: myspace.com/sanctrum

Sanctrum sparkar igång Dead Inside på ett sätt värdigt At The Gates. Det är samma stenhårda rakt på sak och inga kompromisser-inledning som exempelvis ett gäng som Avatar anammat på senare år. Men den här Uppsalaplutonen har inga avsikter att köra fast i något göteborgskt västkustmangel och lägger det där med stiliga slingor och fagra melodier åt sidan.

Istället riktar de blickarna mot hardcorescenen och tar fasta på sådana saker som gör flera av banden i GSR-stallet framgångsrika. Den intensiva At The Gates-näven pumpar konstant i luften medan bandet frotterar sig i tjockt mangel med mycket attityd och framförallt tyngd. Beskrivningen kan lätt misstas för metalcore, det är helt fel. Här finns inga blödiga refränger, smygande melodilinjer eller listsniffande kompositioner. Bara ren och skär aggression.

Så långt allt väl. Sanctrum bygger sina käftsmällar på riff och framförallt en aldrig sinande energi. Ibland smygthrashigt, ibland bara överkörande kukhårt. Det medför också att ”In harm’s way” blir en aning jämntjock. Sanctrum har inte lyckats ta sitt koncept till perfektion i alla låtar. Där Dead Inside är en smällfet fullträff finns flera andra spår som inte räcker fram.

Som hjärnrensare rekommenderas ”In harm’s way” varmt. Efter en omgång med de elva kompositionerna är mycket rensat ur systemet. Men det handlar knappast om någon musikalisk milstolpe.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner