Joyzine.se


Recension - Skiva

The Aches
S/t, 2006
Skivbolag: Diapazam Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-05-29
Hemsida: www.aches.se

Det verkar som om det här med att slänga in en saxofon i tid och otid tillsammans med ruskigt catchig rockmusik är på modet just nu. Sahara Hotnights bevisar väl hur illa det kan låta när det ändå låter bra (lyssna riktigt noga på saxofonen i Cheek To Cheek, den är verkligen helt värdelös). The Aches hanterar det hela desto bättre i låten Spit it Out, första spåret på den självbetitlade debutplattan.

Man kommer väldigt långt på känsla och driven motivation, det har varit mitt musikcredo så länge som jag själv har hållit på med musik, där det finns en vilja finns det en väg. The Aches fullkomligen dryper av känsla och attityd. Jag hör Fireside, jag hör The Von Bodies, jag hör tidiga The Hives , jag hör skitig garagerock helt enkelt. Och jag gillar det.

Kompromisslöshet är något som poppar upp i bakhuvudet när spår efter spår av stekhet rockmusik bränner förbi och genom mina trumhinnor. Kompromisslöshet i den aspekten att det aldrig är några krusiduller, det är snabba raka låtar, soundet är likadant, intensiteten är oförändrad. Ibland känns det nästan som om ”The Aches” bara är en enda lång härlig låt.

För missförstå mig inte, det finns absolut variation. Det kan handla om en liten körsång där, en saxofon där eller varför inte ett litet piano. Små subtila medel som trots sin storlek kan höja en låt flera steg. Nu, trots alla till synes fina ord, är jag inte helt nöjd med ”The Aches”. Efter att ha lyssnat på skivan en gång känns det som om man fått en käftsmäll. Efter att ha lyssnat på den två gånger känns det som om man fått en örfil. Tre gånger och det svider knappt. Fyra gånger och svagheten med hela genren börjar visa sig.

Det som vid första anblick verkade så bra har en tendens till att bli tråkigt och uttjatat i längden. Så även med The Aches. Så mitt tips blir att lyssna på skivan när du behöver adrenalin och ett jävlaranamma, fram till dess bör plattan ligga i träda för att inte riskera utarmning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner