Joyzine.se


Recension - Skiva

Stonegard
From dusk till doom, 2008
Skivbolag: Indie Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-01
Hemsida: www.stonegard.org

Genom nio spår blandar norska Stonegard allt de tycker är bra med metal och låter samtliga bandmedlemmar vara med och sjunga. Ett projekt som givetvis kan bli så väl pannkaka som genialt. Skivtiteln indikerar det förstnämnda, men i realiteten är norrbaggarna snubblande nära det geniala – i alla fall i sina bästa spår.

När Stonegard är som bäst låter de som ett Volbeat som druckit vodka och snöat in en aning för mycket på Metallica och stonerrock samtidigt. Det låter fantastiskt och adderar ni en smula nythrash till det förstår ni att det rycker i kalsongerna lite här och var i världen. Tyvärr ägnar sig norrmännen bara åt den här hedervärda kulturyttringen under skivans första hälft (är det bara jag eller är det väldigt många gäng som gjort halvbra album de senaste månaderna?).

Sen kommer det där progressiva som tycks smitta som pesten bland alla band som vill sy ihop något eget inom metal nuförtiden smygande. Det är inte det att Stonegard är dåliga på att spela progressiv metal. Utan helt enkelt så att det i jämförelse med vad orkestern framför i skivans inledningsskede framstår som rena dussinverk. Gruppen har själv satt ribban och är således själva ansvariga för denna fadäs.

Med en produktion signerad Daniel Bergstrand låter ”From dusk till doom” naturligtvis förträffligt och omslagskonsten är mycket snygg. Blir det dags att göra playlists eller ladda om I-poden rekommenderar jag spår ett till och med fyra på den här plattan. Där har ni första klassens hybridmetal.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner