Joyzine.se


Recension - Skiva

The Devil Wears Prada
Plagues, 2007
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-11
Hemsida: www.TheDevilWearsPradaBand.com

Är kristna metalcoreband möjligtvis på modet? Jag tycker allt fler av denna sort poppat upp under senare tid och visst är det lite av en besvikelse när bandmedlemmar träder fram och avslöjar mer än man egentligen vill veta. Till exempel att det fräna bandnamnet The Devil Wears Prada inte alls anspelar på groteskt frossande i överdådig lyx eller guldglimmande besatthet. Inte för att ta äran av någons övertygelse, men en moralpredikan om hur bandnamnet åsyftar att vi alla är nakna inför gud är inte alls lika sexigt.

Nu vet jag inte om jag någonsin skulle kalla orkesterns musik för sexig, men släpper man solskenshistorierna bredvid är den riktigt bra. Tämligen arg metalcore med både överkörande brutalitet och socksätt refränglallande. Bandet hade sett till musiken mått bra av en lite skabbigare image.

The Devil Wears Prada kommer inte med särskilt mycket nytt, men för att vara ett metalcorealbum daterat 2007 är ”Plagues” tämligen vitalt. Ohio-ensemblen visar då och då en komplex sida och arrangerar sina låtar snyggt skivan igenom. För att vara trendriktig ”skrik och skrän kontra svärsmorsdröm”-metal är det här oväntat fängslande. Jänkarna gör mig gång efter annan nyfiken, vilket är mer än man kan säga om många andra band inom genren.

Tillåter de sig bara att utvecklas tror jag att de kan komma att bli ett viktigt band några fler skivor in i karriären. Men då krävs nog att de håller tungan rätt i mun och i alla fall försöker uppehålla illusionen som bandnamnet skottat för.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner