Joyzine.se


Recension - Skiva

Deadsoil
Sacrifice, 2006
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-08-29
Hemsida: www.deadsoil.net

Då var det dags att återigen slurpa i sig en skål med sylvasst stål och rostig gammal taggtråd, den här gången i form av tyska hardcoreakten Deadsoil. Och som vanligt kan den här recensionen te sig något annorlunda från gemene hardcorefanatikers eget omdöme, det här är nämligen områden jag allt för sällan huserar inom. Men frukta icke, kanske kan det vara så att en viss perspektivisering kan göra femmannaorkesterns andra fullängdare ”Sacrifice” mer än gott?

Först kanske en liten bakgrund kan vara på sin plats. Deadsoil såg dagens ljus 2002 och består av hopplock från band som Copykill och Night In Gales bland annat. Deadsoil gjorde sig snabbt ett namn och debutskivan ”The Venom Divine” (2003) fångade uppmärksamheten hos Jamey Jasta från Hatebreed. Efter ett par väl valda omdömesord från samme Jasta bar det året efter iväg på en turné tillsammans med Hatesphere och Born From Pain. Där har ni också en inledande referensram om inte annat.

Om jag ska beskriva ”Sacrifice” med ett enda ord är det: brutalt. Det är ett besinningslöst ös från första början och rastplatserna är få. För min inre syn ser jag hur gastaren Friedrich Weber måste hosta blod efter varje tagning, mannen i fråga kan inte ha några lungor kvar på riktigt. Eller inte helt riktigt, lite då och då dyker det upp skönsångspartier som tack vare sin relativt låga frekvens fungerar alldeles utmärkt som avlastning och ett nyfikenhetsmoment. Låtar som Unspoken och Echoes är små melodier som innehåller just detta.

Tyvärr för Deadsoil har jag en vänskapskrets som mer än gärna sätter en viss Anders Fridén från ett visst In Flames på en hög piedestal och har man väl en gång blivit slickad av elden är man märkt för livet. Jämförelsen är oundviklig, trots att vissa snabbt kommer börja gnälla om genreöverskridanden, men trots att Deadsoil drar mer åt thrash-hållet framstår de som relativt bleka i konkurrensen. The Haunted är ett annat blågult band som effektivt sopar mattan med dessa grabbar. Åh herregud vad jag håller på och namedroppar nu, men så mycket mer går egentligen inte att göra. Deadsoil är trots allt inga sopskallar, mer bara ett band i ledet. I mitten av ledet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner