Joyzine.se


Recension - Skiva

Degradead
Til Death Do Us Apart, 2008
Skivbolag: Dockyard 1
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-25
Hemsida: www.degradead.com

Originalitetsbegreppet är redan förbrukat om man ska snacka melodisk dödsthrash. Det kan tyckas som en trångsynt sak att skriva, men letar ni efter något nydanande som vänder er värld upp och ner kan ni lika gärna lägga av. I den här genren är allting redan gjort. För att lyckas 2008 handlar det kort och gott om två saker: att vara skickliga och att skriva riktigt bra låtar.

Ja och att känna rätt personer förstås. Den eviga sanningen inom musikbranschen. Stockholms Degradead fick ihop det med några av snubbarna från In Flames och vips satt de i IF Studios i Göteborg för att spela in ett debutalbum. Och det här skriver jag inte för att vara tarvlig, jag har ingen anledning att tycka illa om stockholmarna, men utan lovorden från Jesper Strömblad vete tusan om ett skivkontrakt undertecknats så smidigt.

”Til Death Do Us Apart” är nämligen en tämligen standardiserad deaththrashskiva. Degradead visar att de har koll på sina referenser och bjuder riff och låtar som hämtade från så väl dagens inspiratörer som tiden då Göteborgsscenen blomstrade som mest. Lite In Flames här, lite Dark Tranquillity där och några break som Soilwork inte hade skämts för. Enda skillnaden är egentligen att Degradead inte kladdar med onödigt många rensjungna refränger.

Inget är originellt, allt på den här debuten är gjort och Degradead tragglar repriser på ett ganska fördelaktigt sätt. Att produktionen är en aning för tam och inga riktiga favoritlåtar utkristalliserar sig innebär dock förmodligen att det här blir en ganska lättglömd debut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner