Joyzine.se


Recension - Skiva

A Life Once Lost
Iron Gag, 2007
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-16
Hemsida: www.alifeoncelost.com

Muskulöst är det bästa, kanske rent av det enda ordet för att beskriva A Life Once Lost senaste ansträngning ”Iron Gag”. Philadelphia-gruppen flexar sina biceps och bjuder på tämligen varierat stryk genom elva spår, med den gemensamma nämnaren att det slår hårt, länge och med överraskande kraft.

Egentligen är A Life Once Lost lika mycket smutsig rock som de är metal eller hardcore, men den vältilltagna produktionen och sångaren Bob Meadows furiösa uttryckssätt drar orkestern djupare ner i de hårdare domänerna. Meadows ska ha arbetat på sin sångteknik tillsammans med Lamb Of God-frontaren Randy Blythe inför den här inspelningen. Behöver jag berätta vilken orkester man kan hitta paralleller till utan att leta särskilt entusiastiskt?

Tempot växlas med fördel låtarna emellan och A Life Once Lost leker med både brutala metalattacker och riktiga rocksniffare. Men det ligger en känsla och gnager, en känsla som vägrar släppa även om jag till stor del gillar ”Iron Gag”. Skivan säger inte särskilt mycket. Inga låtar fastnar eller överglänser varandra. Vad det handlar om är skön rockmetal som låter bra, men knappast profilerar sig på något mer sätt än just genom att låta muskulös. A Life Once Lost får aldrig riktigt grepp om lyssnaren, sätter inget eget avtryck. Det är nog trots allt så att muskulös är det enda ordet för den här plattan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner