Joyzine.se


Recension - Demo

Nitro Dive
After you
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: www.nitrodive.com

Förstaspåret I’ll be coming after you är som hämtat från andra halvan av 90-talet. Det handlar om aggressiv skatepunk som för tankarna till ett gäng som 59 Times The Pain och även Green Days finaste stunder. Nitro Dive framför sin komposition resolut och toppar den med hormonstinn rocksång. Jag antecknar ”lovande” i mitt block.

Därpå följer Bitching and complaining. En låt som plöjer i samma spår, men där bandet försöker sig på att spela lite svängigare vilket ger tätare associationer till det svenska actionrockarvet. Det är helt okej, men Nitro Dive tappar lite av den pondus de byggde upp med sitt hårdslående inledningsspår.

I tredje låten Falling Cartridge fallerar allt sedan fullständigt. Jag förstår att den unga trion (19 år är de allihopa) strävat efter något modernt som ändå finner lite kraft i den klassiska hårdrocksfloran. Men det går fullständigt åt helvete. Det låter tysk fulthrash i kombination med likaledes germansk dum-heavy metal på den punkgrund ynglingarna gödslat för. Gör om gör rätt! Försök er aldrig på sådan hårdrocksdynga igen!

I och med bonusspåret Damn hope får Nitro Dive återigen upprättelse. Det är en akustisk dänga med attitydfylld sång och framförallt verser med pondus. Referenserna pekar återigen tillbaka till 90-talet och jag betraktar mig själv som nöjd när skivan slutar spinna.

Således är Nitro Dive ett lovande gäng, men de är långt ifrån färdiga med sin identitet än.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner