Joyzine.se


Recension - Skiva

Stonelake
Monolith, 2013
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-03
Hemsida: www.stonelake.se

Jag är helt övertygad om att Stonelake är ett finskt band. En orkester som har ordet sjö i bandnamnet måste väl vara finsk? Den välutförda blandningen av muskulös rock och smygproggig heavy metal låter dessutom väldigt finsk på ”Monolith”.

Jag har uppenbarligen gjort min research (nej, någon sådan kan man naturligtvis inte ens tala om) väldigt dåligt. Pressreleasen talar om för mig att Stonelake kommer från Sverige, har existerat i tio år och nu släpper sin sjätte platta. Jag, som flitig hårdrockslyssnare, har aldrig hört talas om bandet tidigare. Förmodligen har de levt med exakt den uppmärksamhet de förtjänar.

För helt ärligt, Stonelake presterar hårdrock som är helt okej så länge skivan snurrar, men som jag inte minns ett dyft av så fort speltiden är över. Det kraftfullt, kompetent och välutfört, men inte minnesvärt för fem öre. Trots att jag ganska glatt stampat takten till de fetlagda riffen bara några minuter tidigare är minnet helt blankt direkt efteråt.

Med andra ord kan det vara mycket möjligt att jag snubblat över Stonelake tidigare utan att skapa mig några minnen av det. Det låter rent av logiskt. All heder för insatsen, men till syvende och sist känns det ändå ganska meningslöst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner