Joyzine.se


Recension - Skiva

Vindvisa
Buddy Art By Heart, 2012
Skivbolag: Bayanoingo Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-15
Hemsida: www.vindvisa.com

Tre konstnärssjälar träffas på en folkhögskola i Värmland och börjar trots ganska olika infallsvinklar på det där med musik att musicera tillsammans. Ja, berättelser likt den här har berättats åtskilliga gånger, ofta om band som dyker upp, släpper någon platta och sen försvinner. Men ibland även om band som blivit mer permanenta i musikhistorien.

För Vindvisa är målet inställt på att kunna fortsätta existera och även hjälpa andra genom den nystartade etiketten Bayanoingo Records. Tiden får utvisa om planerna får fäste i verkligheten, musiken på ”Buddy Art By Heart” säger varken bu eller bä i den frågan.

Vi talar om elektroniskt garnerad popmusik där Lisa Thoréus sång (hon har även skrivit låtarna) tar mycket plats. Det är snyggt och stämningsfullt, men inte oumbärligt. Thoréus sjunger bra, men har ingen förtrollande stämma. Låtarna är snyggt arrangerade och inhyser en hel del stämning, men är knappast av den där karaktären att man minns dem (jo okej då, fjärde spåret Heartbeats är riktigt jäkla grymt). Det blir som ni förstår väldigt mycket mellanmjölk av Vindvisa.

Ibland fungerar det ju att smyga den vägen in i rampljuset, ofta strandar det vid just en samling konstnärssjälar som har kul tillsammans och som får nöja sig med det. Vindvisa gör bra musik, men den sticker inte ut på något särpräglat sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner