Joyzine.se


Recension - Skiva

The Van Jets
Cat Fit Fury!, 2011
Skivbolag: Cargo Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-05
Hemsida: myspace.com/thevanjets

I hemlandet Belgien har The Van Jets klättrat på rankingarna, nominerats till fina priser och blivit en riktig angelägenhet. Om det blir så i resten av världen återstår att se, men potentialen finns helt klart.

Herrarna inleder polerat med singeln The Future. Ett stycke indiepop som är tillrättalagt på ett sådant sätt att ingen radio eller musiktelevision ska kunna säga nej till att spela den. Så fort den är avklarad börjar belgarna emellertid utforska vad jag antar är deras naturliga musikinriktning. Genast blir det betydligt mer brötigt och introvert. Indierock som skaver och inte lämnar lyssnaren någon ro över huvud taget.

Sången gör att det snabbt går att dra paralleller till The White Stripes, men musikaliskt har The Van Jets förmodligen mer gemensamt med sina brittiska motsvarigheter. Bitvis är det skräniga soundet och den kaxiga utstrålningen ganska underhållande (jag är övertygad om att det funkar bra live), men som helhet blir ”Cat Fit Fury!” lite väl monoton.

Med ett gäng hitsinglar, om de nu kan klämma fram några fler spår i stil med The Future, har gruppen definitivt potentialen att bli gunstlingar hos den där publiken som inte lyssnar så noga och nöjer sig med att bara kasta in några enstaka låtar i en playlist. Men för en mer initierad publik tror jag faktiskt att det behövs mer än bara några skräniga indiebitar för att det ska släppa på riktigt annat än i Belgien.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner