Joyzine.se


Recension - Demo

The Goddamned
Head First
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-09-06
Hemsida: www.thegoddamned.com

”Head First” är det fjärde släppet från Falkenbergkvartetten The Goddamned och den släpptes redan 2007, så det är inget purfärskt material. Deras sound rör sig hur som helst någonstans i gränslandet mellan svenska Mustasch och det amerikanska metalbandet Pantera, blandat med lite 70-talsrock.

Denna demo består av tre spår och inget av dem är varken gåshudsgenererande eller nyskapande, det är tre relativt jämnbra spår som förvisso kan tillfredsställa lyssnaren för stunden, men på det stora hela tycker jag inte jag får ut så mycket av att lyssna på The Goddamned. Det känns som om jag har ”hört det förut”. I vilket sammanhang kan jag inte komma på, men det kan väl räcka med att konstatera att The Goddamned inte är helt ensamma om sitt sound.

Mig veterligen är The Goddamned osignade än idag och vad vet jag, men kanske är det här en av anledningarna till att de inte har lyckats få något skivkontrakt. Det finns många rockband som är sådär lagom bra, men som kanske på sätt och vis konkurrerar ut varandra. Och för att lyckas i denna mängd av bra band, krävs det ju (i de flesta fall) att man erbjuder något alldeles extra, som gör att man lyfter sig över de andra. Det gäller att sticka ut helt enkelt. Och det gör inte The Goddamned, i alla fall inte med den här låtsamlingen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Goddamned ()
The Goddamned ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner