Joyzine.se


Recension - Skiva

Lord Agheros
Of Beauty And Sadness, 2010
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-18
Hemsida: myspace.com/lordagheros

Visst gurglar Evangelou Gerassimo (mannen som döljer sig bakom dunkelt klingande artistaliaset Lord Agheros) lite ondsint i bakgrunden på sina ställen, men annars är ”Of Beauty And Sadness” så långt ifrån den svarta metal man kunnat förvänta sig av bandnamn, skivbolag och ursprung man kan komma.

Istället handlar det om en platta som är vacker, på ett dystert sätt. Lord Agheros utforskar ambienta jaktmarker och svävar fram genom musikalisk dimma som utan att vara hotfull ändå ger ifrån sig sjok på sjok av dysterhet. Mycket av musiken på ”Of Beauty And Sadness” är riktigt sorglig. Precis som titeln på ett uppriktigt sätt antyder.

Jag hade förväntat mig amatörmässigt smisk (det är ju så ofta det när det står My Kingdom på skivbolagsetiketten) och blir så klart väldigt positivt överraskad. Klart att inspelningen, där Gerassimo skött precis allting själv, kunde ha mått bra av en lite skarpare putsning, men när ensamvargen går loss bland fejkade stråkar, sorgsna pianotoner och toppar dem med orientaliskt gnäll och upplyftande spanska gitarrer är det rakt igenom intressant. Förförande och upplyftande samtidigt som det är nedstämt.

Kopplingarna till filmmusik är givna. Där skulle Lord Agheros ha mycket att hämta om han bara kunde skiljas från sina metalrötter. De som gör att han trots allt måste black metal-kväka på sina håll och som ”Of Beauty And Sadness” faktiskt hade klarat sig minst lika bra utan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner