Joyzine.se


Recension - Skiva

Mudweiser
Holy Shit, 2009
Skivbolag: Head Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-18
Hemsida: myspace.com/mudweiserband

De finns på varenda fritidsgård, hos varenda studieförbund, för att inte tala om i varje musiktävling med några futtiga dagars studiotid i potten – gängen som spelar fetlagd stonerrock. De är så många att det inte ens är någon idé att försöka räkna dem, än mindre ge sig på självmordsuppdraget att hålla isär dem.

Det är dock något visst med genren. Där många andra musikstilar dras med pinsamma sopgäng verkar det allt som oftast som att de som lirar stonerrock har greppat vad som krävs för att verkligen framstå som professionella. De flesta låter likadant, men de låter i alla fall bra. Råga mig inte varför det är på det här sättet, men Montpelliers Mudweiser är ytterligare ett gäng att peta in i kategorin.

Hade fransmännen deltagit i någon snitsig musikuppgörelse på hemmaplan hade de förmodligen, just likt sina svenska gelikar, tagit sig till final, men där inte riktigt nått hela vägen fram. ”Holy Shit” är – alla hemska klyschor till trots – kompetent nog för att imponera, men för likformig för att verkligen stå ut. Det är svängigt tuff stonerrock i sin allra mest vardagliga och igenkännbara form.

Kanske var det där något som fransmännen plötsligt insåg och ville bryta sig ur. Efter åtta stabila, men tämligen ofarliga låtar flippar de nämligen ur fullständigt i Topless Icon där de försöker korsa Motörhead med Biohazard. Ett hetsigt möte som av förklarliga skäl låter ren skit. När de sedan knyter ihop kalaset med Evil Woman, en Lemmy-kladdig punkdänga, konstaterar jag raskt att jag hellre vill ha mitt Mudweiser enkelt, tryggt och stonergroovigt. Precis som på de svenska tävlingsscenerna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mudweiser (2011-01-01)
Mudweiser (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner