Joyzine.se


Recension - Skiva

Sliimy
Paint your face, 2009
Skivbolag: Warner
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2009-07-19
Hemsida: myspace.com/sliimy

Sliimy är en fransk poppare som har gjort sig lite känd runtom i världen med monsterhiten Wake up. Jag tycker mig höra låten överallt på caféer och pubar som jag besöker. Den är medryckande och det är svårt att missa den. Sliimy är även känd för att ha gjort en uppmärksammad akustisk cover på Britney Spears mosterhit Womanizer. Genren är pop/electropop. Uppstudsig sådan, som en annan recensent beskrev den.

Det finns några träffande låtar på skivan. Till exempel Waiting For, My God och Mum. My God är nästan jazz till exempel. Mum är en fin hyllning till mamma. Det som är mest positivt med den här skivan är att den stundtals är dansvänlig och att det är svårt att inte ryckas med. Sedan är det intressant att låtarna är olika också. Ibland väldigt mycket pop (Wake Up, Trust Me), ibland singer/songwriter som i avslutande låten See U Again och så nästan jazz i My God.

Trots en bredd och experimentlusta i musiken känns det inte som han gör något extraordinärt. Skivan gör inga större intryck. Texterna är inget man ens reflekterar över. Det är det som är nackdelen med den här typen av musik. Det som ändå höjer upp betyget är att han definitivt har rösten och så tror jag faktiskt att skivan växer med lyssningarna. Det har den i alla fall gjort för mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner